Vopak verkoopt drie Rotterdamse terminals aan BCTN-eigenaar Infracapital

Posted by
Category:

Vopak verkoopt drie terminals in de Rotterdamse haven aan de Britse investeerder en BCTN-eigenaar Infracapital. Het gaat om een deal van 407 miljoen euro.

Dat meldt Vopak in een bericht aan beleggers.

De verkoop omvat de chemieterminals in de Botlek en de Chemiehaven en de TTR-terminal. Die zijn samen goed voor een opslagcapaciteit van 1,4 miljoen kubieke meter. Er worden onder meer biobrandstoffen, chemicaliën en petroleumproducten opgeslagen in de tanks.

Het beursgenoteerde Vopak zegt dat de verkoop deel uitmaakt van de doelstellingen om de financiële prestaties te verbeteren, te groeien in gas en industriële terminals en te versnellen richting nieuwe energiebronnen. Het concern houdt netto ongeveer 368 miljoen euro over aan de transactie, die voor het einde van dit jaar afgerond zou moeten worden.

340 miljard pond

Infracapital maakt deel uit van de grote vermogensbeheerder M&G, die in Londen is gevestigd. De investeerder is geen onbekende speler in de logistieke wereld en is ook eigenaar van de Inland Terminal Group, waaronder BCTN en MCS vallen. Verder heeft de investeerder belangen in onder meer het Italiaanse terminalbedrijf Gruppo Investimenti Portuali en de Britse spooroperator GB Railfreight. Het totale vermogen onder beheer van Infracapital bedraagt ​ruim 340 miljard pond.

Vopak had in februari al gezegd te kijken naar de strategische opties voor de terminals. Het tankopslagbedrijf heeft een notering aan de Euronext in Amsterdam. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.