Topman Clark stapt op bij Flexport

Posted by
Category:

Topman Dave Clark van het Amerikaanse Flexport is verrassend opgestapt na amper een jaar actief te zijn geweest voor het expeditiebedrijf. Het roer bij de Amerikaanse expediteur is weer overgenomen door oprichter Ryan Petersen.


Clark, afkomstig van Amazon, volgde in september van het vorig jaar Petersen op om de expansie van Flexport in de e-commerce vorm te geven. Onder meer daarom werd een half jaar geleden het bedrijf Shopify overgenomen en haalde Clark veel medewerkers van Amazon naar Flexport.

Het lijkt er nu op dat Petersen juist die nieuwe strategie niet langer ziet zitten en dat dit nieuwe inzicht het vertrek van Clark heeft ingeluid. ‘Ik kwam bij Flexport om grote dingen te doen en ik geloof dat wij daar naar op weg waren’, schrijft Clark in een bericht op social media.

‘Vandaag hebben Ryan en ik de wens besproken om terug te keren naar de focus voor groei in de kernactiviteit vrachtvervoer. Ik voel dat hij in dat kader het best geschikt is om het bedrijf in die richting te leiden en daarom heb ik mijn functie bij Flexport neergelegd’, aldus de vertrekkende topman.

Terug naar winstgevendheid

Petersen zegt na het bekend worden van het vertrek van Clark dat veranderingen bij Flexport noodzakelijk zijn om groei te bereiken en terug te keren naar winstgevendheid.

‘Flexport staat op een kruispunt waar de keuze is om ons uit de huidige neergang in de mondiale logistiek te kopen of een pad te vervolgen dat ons snel weer terug brengt naar winstgevendheid.’ De raad van bestuur vindt dat de laatste weg de juiste is, stelt hij verder.