Toll Group neemt CWT-SML uit Dubai over

Posted by
Category:

Toll Group heeft logistiek dienstverlener CWT-SML uit Dubai overgenomen. Bij het bedrijf werken zo’n 170 mensen, verdeeld over vijf distributiecentra van in totaal 820.000 vierkante meter in Dubai.

CWT SML Logistics LLC, zoals het bedrijf volledig heet, is een joint-venture tussen Toll en CWT. Toll had aanvankelijk 20% van de aandelen in handen, maar heeft dat nu vergroot tot 55% en is dus meerderheidsaandeelhouder. Toll heeft het extra belang van 35% overgenomen van Albwardy Investment LLC. CWT blijft aandeelhouder belang van 45%.

‘Dubai is een snel groeiend logistiek knooppunt dat dient als een toegangspoort tot Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië,’ zegt Alan Beacham, managing director bij Toll. ‘Onze investering in CWT-SML onderstreept onze toewijding aan deze markt en versterkt onze activiteiten in de regio.’

Distributiecentra

CWT-SML heeft vijf distributiecentra in Dubai, die opslag, logistiek en transportdiensten bieden aan klanten uit de automotivebranche, detailhandel en industriële en technologiesector.

De overname wordt naar verwachting eind november 2023 afgerond. Daarna zal Toll als meerderheidsaandeelhouder toezicht houden op de strategische richting van de joint-venture en wordt het bedrijf onderdeel van Toll’s portfolio in Dubai.

Toll is een in Australië gevestigde dochteronderneming van Japan Post Holdings met activiteiten op het gebied van transport, opslag en logistiek op de weg, per spoor, over zee en door de lucht. Bij het bedrijf werken meer dan 16.000 mensen. In Nederland heeft de Toll Group al twee kantoren: in Rotterdam en Schiphol-Rijk.