Slechte resultaten CH Robinson temperen overnamegeruchten

Posted by
Category:

Het Amerikaanse CH Robinson wordt door diverse beursanalisten al enige tijd gebrandmerkt als een mogelijke overnamekandidaat in de mondiale expeditie, maar de resultaten over derde kwartaal van de Amerikaanse expediteur zullen het animo onder potentiële kopers zeker niet doen groeien.

De nettowinst van CH Robinson, dat vooral in het wegvervoer n Noord-Amerika groot is, liep averij op met een daling van ruim 60% naar 113, 5 miljoen dollar door dalende volumes in het landvervoer en de containervaart. Ook de dalende tarieven in de expeditie zette de omzet onder druk.

Bedrijfswinst naar 407 miljoen

De divisie Global Forwarding (lucht-en zeevracht) liet een afname van de inkomsten zien van ruim 52% naar 719 miljoen dollar. Het luchtvracht slonk daarbij 2%, maar het brutoresultaat uit deze activiteiten liet een daling zien van 35%. Een aanwijzing dat vooral de dalende tarieven het bedrijf financieel parten heeft gespeeld over het derde kwartaal.

Over de eerste negen maanden van het lopende boekjaar zag CH Robinon de omzet met iets meer dan 30% slinken naar 13,4 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat nam echter met ruim 63% af naar 407 miljoen dollar.