Rob Leussink vertrekt bij binnenvaartclub KBN

Posted by
Category:

Directeur Rob Leussink vertrekt per 31 december 2023 bij Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN). Maira van Helvoirt is per direct benoemd tot waarnemend directeur. Leussink was de eerste directeur sinds de fusie van verschillende binnenvaartverenigingen tot KBN in 2022.

Leussink werkte sinds januari 2021 voor BLN-Schuttevaer als interim-directeur. Na de fusie van BLN-Schuttevaer en CBRB tot de nieuwe branchevereniging KBN in april 2022 trad Leussink daar aan als directeur.

Eveneens vertrekkend voorzitter Paul Goris prijst Leussink voor zijn werkzaamheden rond de fusie. ‘We zijn enorm dankbaar voor wat Rob heeft betekend bij en na de totstandkoming van KBN. We weten dat dit een periode is geweest waarin veel werk is verzet door Rob en zijn team’, stelt hij.

‘Ook zijn wij blij dat we per direct Maira van Helvoirt kunnen benoemen als waarnemend directeur, wat erg belangrijk is voor de continuïteit van alle belangrijke thema’s die momenteel spelen bij onze leden en de binnenvaart.

Met het vertrek van Leussink zit KBN vanaf januari zonder directeur en zonder voorzitter. Paul Goris kondigde eerder al aan dat hij aan het einde van het jaar zal stoppen als voorzitter. Adjunct-directeur Lijdia Pater stapte eind 2022 op.