Mega-faillissementsverkoop Yellow van 12.000 trucks en 35.000 trailers

Posted by
Category:

Het failliete Amerikaanse transportbedrijf Yellow probeert zijn omvangrijke wagenpark te verkopen. De boedel van de groupagevervoerder omvat duizenden voertuigen.

Yellow wil al volgende maand af van zijn vloot, zo blijkt uit rechtbankstukken. Het bedrijf is van plan om half oktober een veiling te organiseren voor zijn 12.000 trekkers en 35.000 trailers en opleggers.

Het failliete bedrijf houdt de verkoop in eigen hand via een zogenoemde ‘debtor in possession financing’, een constructie uit het Amerikaanse faillisementsrecht waarbij het management de controle over het vermogen en de bedrijfsvoering houdt om zelf met reorganisatievoorstellen te komen.

Volgens persbureau Reuters hebben honderden kopers al interesse getoond in de voertuigen. ‘Het verkoopproces is al goed op gang’, zegt de advocaat van Yellow tegen Reuters.

Vastgoed

Naast het wagenpark probeert Yellow ook zijn vastgoedportefeuille te gelde te maken. Het failliete bedrijf heeft al een bod van ruim 1,5 miljard dollar op zak van directe concurrent Estes Express Lines, maar houdt de verkoop nog tot november open voor andere bieders.

Yellow vroeg vorige maand faillissement aan nadat het bezweek onder een miljardenschuld en conflicten met de machtige vakbond Teamsters. Het concern, met een jaaromzet van ruim 5 miljard dollar, telde tot dat moment 30.000 werknemers en gold als vijfde grootste wegvervoerder in de VS.