Hoyer Group stoot delen tankvervoer af

Posted by
Category:

Het Duitse transportbedrijf Hoyer heeft een deel van het tankvervoer in Europa afgestoten aan de investeringsmaatschappij Auctus Capital Partners. Het gaat om de bevoorrading van regionale tankstations in vooral Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en het transport van bitumen. Dat meldt het familiebedrijf uit Hamburg.

Deze activiteiten worden straks zelfstandig voortgezet onder de nieuwe merknaam Oxalis Logistics. De verkoop, die nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, is onderdeel van een brede ‘strategische heroriëntatie’, laat Hoyer weten.

In dat kader zal er de komende tijd 100 miljoen euro worden geïnvesteerd in verdere digitalisering, materieel en infrastructuur. Het gaat daarbij onder meer om extra investeringen in afvulstations, tankcontainers, reinigingsinstallaties, garage en depots in de standplaatsen Houston (VS), Pinthong (Thailand) en in het Duitse Ludwigshafen. Verder komen er in Houston opslagtanks voor het afhandelen van gevaarlijke stoffen.

‘Denken in generaties’

Hoyer is in het tankvervoer van onder meer chemicaliën, gas, olie en levensmiddelen een van de grootste spelers in de EU. ‘We gaan de koers voor de toekomst uitstippelen. Daarbij denken en handelen als familiebedrijf in generaties’, stelt voorzitter Thomas Hoyer van de raad van de Hoyer Group in een toelichting op de nieuwe plannen.