H.Essers neemt Italiaanse vervoerder Romano Transporti over

Posted by
Category:

De Belgische transporteur H.Essers heeft het Italiaanse Romano Transporti overgenomen. Bij Romano werken 120 mensen, waaronder 95 chauffeurs, en het bedrijf heeft een vloot van 95 trucks en 100 temperatuurgecontroleerde trailers.

Hoeveel H.Essers voor de overname betaalt, maken de partijen niet bekend. Romano Trasporti is met name actief in de Italiaanse en internationale logistiek voor de gezondheidszorgsector.

Het familiebedrijf is gevestigd in het Zuid-Italiaanse Nola, in de buurt van Napels en werd opgericht door Antonio Romano. Vandaag de dag staan zonen Gennaro en Tommaso Romano aan het roer. Romano Transporti draaide vorig jaar draaide een omzet van 24 miljoen euro.

‘Het logistieke netwerk en transportactiviteiten van Romano Trasporti vormen een aanvulling op de onze, met bijvoorbeeld ons crossdock in Milaan’, zegt Joris Mertens, Business Unit Manager Healthcare Transport bij H.Essers. ‘Hun hoofdzetel bevindt zich ook vlak bij de treinterminal van Nola. Dat betekent dat we volop kunnen inzetten op onze synchromodale aanpak en de trein als alternatief voor wegvervoer.’

Hospital Logistics

Onlangs maakte de Belgische krant De Tijd bekend dat H.Essers zijn dochterbedrijf Hospital Logistics juist in de etalage zet. De logistiek dienstverlener voor ziekenhuizen en verzorgingstehuizen werd meer dan 25 jaar geleden opgericht door het Universitair Ziekenhuis van Leuven. Bij Hospital Logistics werken zo’n 240 mensen, verspreid over zeven distributiecentra in Nederland en België.

In 2016 nam H.Essers een meerderheidsbelang van 51% in het bedrijf, de rest bleef in handen van het ziekenhuis. H.Essers en UZ Leuven willen nu van Hospital Logistics af omdat ze de activiteiten van het bedrijf niet meer als een kerntaak zouden beschouwen.

Bij H.Essers werken meer dan 7.500 mensen verdeeld over 88 vestigingen in 18 landen. Het bedrijf telt momenteel meer dan 1,3 miljoen vierkante meter aan magazijnruimte en heeft een vloot van 1.420 trekkers en 4.060 trailers. Vorig jaar boekte H.Essers een omzet van meer dan een miljard euro.