Flexport zet 30% van personeelsbestand op straat

Posted by
Category:

De Amerikaanse expediteur Flexport gaat zo’n 30% van zijn personeel ontslaan, zo hebben Amerikaanse media en persbureau Reuters gemeld. Het gaat om circa duizend werknemers van het bedrijf dat nu nog 3300 mensen in huis heeft.

Het rommelt al langere tijd bij de expediteur, die klappen kreeg door de malaise in de zeecontainerbusiness, een sector die sinds een jaar kampt met sterk dalende prijzen en volumes. In januari was er al een eerste ontslagronde bij het bedrijf waarbij 640 mensen hun baan verloren. Amerikaanse beursanalisten hadden een maand geleden al gesteld dat Flexport nog verder zou moeten afslanken.

Sinds vorige maand wordt Flexport weer geleid door zijn oprichter, Ryan Petersen, die het stokje terug overnam van de pas een jaar geleden aangestelde Dave Clark, die destijds met tromgeroffel overkwam van de Amerikaanse e-commercereus Amazon en daarbij ook een aantal collega’s van Amazon in zijn kielzog meenam met de opdracht om de e-commerce-activiteiten van Flexport een boost te geven.

Clark stapte vorige maand plotseling op bij Flexport en plaatste afgelopen week nog een kritisch bericht over de expediteur op X, het voormalige Twitter. Hij schreef daarin dat hij een jaar geleden een bedrijf aantrof dat een gebrek had aan financiële discipline inclusief  ’talrijke klantgerichte issues, die resulteerden in het significant verlies van verladers’.