Ex-topman Maersk Skou rvc-voorzitter HES International

Posted by
Category:

Voormalige Maersk-topman Søren Skou is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) van het Nederlandse bulkoverslagbedrijf HES International.

Skou trad begin dit jaar na zes jaar af als topman van de Deense rederij, maar is nog wel voorzitter van het Maersk McKinney Moller Center for Zero Carbon Shipping. Van 2016 tot 2021 was hij ook voorzitter van Maersk-dochter APM Terminals, waarvan het hoofdkantoor in Den Haag is gevestigd. Op dit moment is hij ook vicevoorzitter van de rvc van het Finse Nokia.

HES heeft daarnaast Joop de Rooij als chief commercial officer aangetrokken. Hij was ceo van de internationale handelsonderneming Fetim Group. Daarvoor werkte hij onder meer voor KPMG als hoofd van de adviesactiviteiten en als bestuurslid van SHV. Daarnaast richtte hij de bedrijven Ahrma Holding en HIP Holding op.

Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van HES International  Cees van Gent zegt verheugd te zijn ‘deze twee zeer ervaren individuen in het team te mogen verwelkomen’. Volgens hem zullen ‘hun kennis en track record een cruciale rol spelen bij het realiseren van de groeiambities, vooral nu we door het evoluerende landschap van grondstoffen- en energietransitie navigeren’.

HES kwam begin dit jaar in het nieuws met het faillissement van de in aanbouw zijnde Hartel Tank Terminal op de Maasvlakte, een investering van honderden miljoenen. HES trok de stekker uit het project terug toen de banken het project niet langer meer wilden financieren, nadat de beoogde opdrachtgever, BP, zich had teruggetrokken. De terminal met meer dan een miljoen kubieke meter opslagcapaciteit staat nog steeds te koop.