Empty depots sluiten aan bij Nextlogic, 100% planning in zicht

Posted by
Category:

Een viertal empty depots is nu aangesloten bij Nextlogic, Depot Pier 7 is de nieuwste deelnemer. Nextlogic is het systeem waarmee containerbinnenvaart in de Rotterdamse haven kan worden ingepland. Dankzij de deelname van de empty depots wordt nu meer dan driekwart van het totale containervolume binnen de Rotterdamse haven via Nextlogic ingepland. Volgens directeur Sijbrand Pot is het halen van ambitie om 100% van de planning dit jaar via Nextlogic te laten lopen in zicht.

Andere deelnemers zijn UWT 1ste Eemhaven, UWT Frisohaven en UWT Waalhaven Terminal. Nog eens drie partijen staan ‘in de planning’, vermeldt Nextlogic op de eigen site. Daarmee loopt het totale volume van containers dat voor de binnenvaart in de Rotterdamse haven via Nextlogic wordt ingepland verder op tot iets meer dan 75%. De kosten voor het gebruik van Nextlogic liggen op 52 cent per container.

Momenteel zijn zeventien barge operators aangesloten, met nog eens acht partijen worden gesprekken gevoerd. De planning van reguliere calls, fixed windows en concepten zoals Barge Transferium Maasvlakte lopen ondertussen grotendeels via Nextlogic. Ook zijn alle deepsea terminals op de Maasvlakte aangesloten.

Voor de integrale planning geven betrokken partijen aan Nextlogic de kadecapaciteit, bezoek-, rotatie- en ladinginformatie door. Nextlogic vergelijkt de data om te komen tot een zo goed mogelijk schema. Door die integrale planning moeten binnenvaartschepen in de haven sneller worden afgehandeld. Eerder liet het Havenbedrijf weten dat 80 tot 100% van het volume wenselijk is voor een optimale planning.

Bekijk hier het eerdere gesprek met Sijbrand Port in NT TV: