DSV start bouw van medisch mega-dc in North Sea Port

Posted by
Category:

Logistiek dienstverlener DSV start met de bouw van een nieuw mega-magazijn aan het Gentse Kluizendok in North Sea Port. Het magazijn wordt maar liefst 110.000 vierkante meter en is bedoeld voor de opslag en distributie van materialen voor de gezondheidszorg.

DSV bouwt het mega-dc op een terrein van 18 hectare. Het pharmamagazijn komt aan het Kluizendok, op de linkeroever van het Gentse deel van North Sea Port. Van daaruit worden healthcare producten zoals geneesmiddelen voor mensen en dieren, medische apparaten en farmaceutische grondstoffen van en naar het achterland vervoerd via weg, water of spoor.

Het nieuwe magazijn gaat volgens DSV zorgen voor 350 extra banen en moet ‘de aantrekkelijkste werkplek in de Gentse logistiek’ worden dankzij geautomatiseerde oplossingen.

Het gebouw krijgt 6.000 m² aan temperatuurgecontroleerde opslagruimtes met omgevingstemperaturen van 2-8°C, -20°C en -40°C. Een afzonderlijk gedeelte is bestemd voor de opslag en distributie van gevaarlijke goederen. Het magazijn krijgt 110 docks voor het laden en lossen van vrachtwagens.

DSV is in Gent gevestigd met een ‘gezondheidscluster’. De komst van de nieuwe magazijnen werd vorig jaar april aangekondigd. Tegen 2025 moet het zorgcluster in Gent een capaciteit van meer dan 200.000 m2 hebben.