DSV sluit deal van 10 miljard voor logistiek Saoedisch megaproject

Posted by
Category:

DSV gaat een joint venture ter grootte van 10 miljard dollar aan met het Saoedische Neom. Het nieuwe bedrijf krijgt de volledige logistiek in handen voor het mega-bouwproject in Saoedi-Arabië.

Neom zelf wordt voor 51% eigenaar van de joint venture, DSV krijgt de overige 49% in handen. De beide partijen investeren ieder 2,5 miljard dollar. De overige 5 miljard dollar wordt ingebracht door andere investeerders.

Naast de levering van bouwmaterialen en andere goederen, gaat de joint venture ook logistieke faciliteiten en infrastructuur opzetten, meldt DSV in een persbericht.

The Line

Neom ontwikkelt een nieuwe grensstad aan de Rodezeekust, in het uiterste noordwesten van Saoedi-Arabië. Blikvanger binnen dit 500 miljard dollar kostende megaproject is ‘The Line’, een glazen stad die in de vorm van een 170 kilometer lange lijn door de Saoedische woestijn loopt.

Neom is onder meer bedoeld om internationale investeerders aan te trekken en het toerisme aan de Rode Zee aan te wakkeren. Hoewel de gemiddelde temperatuur er ook in de koudste maanden ruim boven de 20 graden ligt, is Saoedi-Arabië ook van plan om er de Aziatische Winterspelen van 2029 te organiseren.