Dachser krijgt groen licht EU voor koop Fercam groupage & logistiek

Posted by
Category:

Het Duitse familiebedrijf Dachser mag van de Europese Commissie de divisies groupage en contractlogistiek van het Noord-Italiaanse Fercam overnemen. De activiteiten, goed voor 40% van de totale jaarlijkse omzet van 1,1 miljard euro, worden ondergebracht in het nieuwe bedrijf Dachser & Fercam Italia.

Volgens de mededingingsautoriteit van de Commissie heeft de overname en bundeling geen significante impact op de concurrentieverhoudingen in het Europese wegvervoer en warehousing.

Dachser krijgt in het nieuwe bedrijf 80% van de aandelen en Fercam de overige 20%. Rond 920 ex-medewerkers op 43 locaties in Italië gaan vanaf begin volgend jaar over naar het nieuwe bedrijf.

Fercam was voor de groupage in Italië al de partner van Dachser en beschikte zelf niet over een groupage-netwerk in het land. ‘De joint venture zal dus niet leiden tot dubbele structuren’, aldus Dachser. De Duitse expediteur en wegvervoerder is in de Italiaanse markt sinds 2017 wel actief met een divisie levensmiddelenlogistiek, met drie vestigingen en ongeveer 270 medewerkers.

Dachser en Fercam hadden de overnameplannen in augustus van dit jaar bekendgemaakt.