C.H. Robinson ziet resultaten verslechteren in tweede kwartaal

Posted by
Category:

C.H. Robinson moest over het tweede kwartaal een forse winstdaling incasseren. Ook de omzet liep terug door lagere prijzen in de zeevaart en het wegvervoer.

Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse expediteur. De omzet kwam uit op 4,4 miljard dollar (-35%). Van de nettowinst ging zelfs ruim 72% af. Onder de streep bleef 97 miljoen dollar over.

Vooral in de divisie zee- en luchtvracht kreeg C.H. Robinson te maken met tegenvallende resultaten. Terwijl de omzet met 62,7% daalde tot 780 miljoen dollar, ging de bedrijfswinst onderuit met meer dan 82%, tot iets minder dan 30 miljoen dollar.

Het Amerikaanse landtransport, de grootste tak van het bedrijf, deed het iets beter, maar ook hier gingen omzet (-25,7%, naar 3,1 miljard dollar) en winst (-57,4%, naar 118 miljoen dollar) fors omlaag.

Nieuwe ceo

C.H. Robinson heeft al langer te maken met tegenvallende resultaten. Dat leidde eind vorig jaar tot het vertrek van ceo Bob Biesterfeld. Na een tussenperiode onder leiding van Scott Anderson, stelde het concern afgelopen juni Dave Bozeman aan als nieuwe topman. Bozeman was eerder actief bij onder meer Ford en Amazon.

De omzet van C.H. Robinson bedroeg vorig jaar 24,7 miljard dollar. Het bedrijf verzorgt naar eigen zeggen jaarlijks 20 miljoen zendingen. In de Amerikaanse thuismarkt geldt de expediteur als een van de grootste spelers in het wegtransport.