Amazon lanceert tool om laadpaalbehoefte in kaart te brengen

Posted by
Category:

Webshopgigant Amazon heeft een digitale toepassing gelanceerd die de behoefte aan laadpalen in kaart brengt. De tool moet overheden en netwerkbeheerders helpen bepalen waar elektrische oplaadpunten voor vrachtwagens het beste gebouwd kunnen worden.

Logistieke bedrijven kunnen locaties en routes invoeren in de toepassing Chalet (Charging Location for Electric Trucks). In combinatie met gegevens over de accu van elektrische voertuigen, de actieradius en de transittijd, maakt de tool van Amazon een lijst van de optimale oplaadlocaties.

De Sustainable Freight Buyers Alliance (SFBA), een samenwerkingsverband tussen grote verladers en vervoerders als CMA CGM, Maersk, Nike, Heineken en ook Amazon, maakt een kaart op basis van de data.

‘We roepen de sector op om input te leveren voor de tool om de behoeften van de sector in kaart te brengen. Het identificeren van locaties voor het installeren van laadinfrastructuur zal een sleutelrol spelen in de emissiereductie’, zegt Rik Arends, directeur van de SFBA.