AB Texel neemt Ecotrans Logistics over

Posted by
Category:

Wegvervoerder AB Texel heeft Ecotrans Logistics overgenomen. De overname omvat 41 trucks, vijftig schuifzeiltrailers en vijftig kooiapen en het kantoorpand van Ecotrans in Vaassen. Hoeveel AB Texel betaalt voor Ecotrans, maken de partijen niet bekend.

Ecotrans is gespecialiseerd in zakgoedtransport van agrarische goederen. Het bedrijf bestaat sinds 1974. In 2020 werd Ecotrans overgenomen door de Nijhof-Wassink Group uit Rijssen. Na drie en een half jaar doet de groep Ecotrans toch weer van de hand.

‘Om Ecotrans Logistics de ruimte te geven om verder te groeien, is gekeken naar de beste optie voor Ecotrans Logistics en haar medewerkers. Die is gevonden in de overname door AB Texel Group’, zegt Erik Schiphorst, ceo van Nijhof-Wassink.

AB Texel vervoert vooral aardappelen en andere agrarische producten zoals meel, veevoer, zuivel en gekoelde foodproducten. Na de overname werken er 2.550 medewerkers bij de hele AB Transport Group. De onderneming rijdt in grote delen van Europa en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk.